O altă găteală simplă şi rapidă specifică paginii noastre, aceste chifteluţe
imponderabile de dovlecei înnobilaţi cu brânză maturată sunt un ”la revedere”
grăbit spus verii. Cele două secrete care transformă banalitatea într-un
discret extraordinar sunt menta, adăugată cu generozitate şi teribil de
potrivită finului gust de dovlecel şi sosul de iaurt picant şi aromat care le însoţeşte.
Să trecem la treabă!
Radeţi pe ochiurile mari doi
dovlecei potriviţi ca mărime. Stoarceţi-i cât de bine puteţi.
Bateţi un ou mai mărişor, săraţi-l, piperaţi-l şi amestecaţi în el o mână
generoasă de frunze de mentă proaspată, tocată mărunt. Adăugaţi dovleceii raşi,
un castronel de
parmezan ras sau altă brânză maturată şi 150 de grame de făină.
Formaţi bile de mărimea unei perişoare şi aşezaţi-le pe un fund presărat
generos cu făină. Daţi făină şi pe deasupra şi prăjiţi fără să înghesuiţi, în
baie de ulei încins. Scoateţi la scurs pe şerveţele.
Pentru sosul de iaurt zdrobiţi fin 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt un
ardei iute mic şi 3-4 frunze de mentă. Săraţi şi amestecaţi, turnând o cutie de
iaurt grecesc puţin câte puţin.
Aşezaţi chifteluţele pe un platou şi stropiţi generos cu iaurt.
Eu zic că e un “la revedere” frumos.
Pa vară, te iubim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu